Du kan spare skat – og moms

Der er et par metoder, man kan benytte sig af for at få vores uddannelse væsentligt billigere. Nedenstående skal læses med det forbehold, at du (og evt. din arbejdsgiver) selv skal beslutte, om du opfylder reglerne.

Bruttolønsordningen

er ifølge Skat en ordning, hvor “du går ned i løn og i stedet modtager et eller flere personalegoder fra din arbejdsgiver” (link).

Med andre ord er det en mulighed for at betale uddannelsen over sin bruttoløn, og dermed potentielt spare både skatten og momsen.

Med bruttolønsordningen kan du spare mellem 30-50% af uddannelsens pris.

Skat

Du kan “spare skatten” med bruttolønsordningen.

Reglerne siger, at Tantrauddannelsen skal have et erhvervsmæssigt sigte for dig, da uddannelser med et udelukkende privat formål ikke er omfattet af reglerne for skattefrihed. Dog behøver uddannelsen ikke være direkte relateret til dit nuværende job. Så du eller din arbejdsgiver skal kunne godtgøre overfor Skat, at du planlægger at bruge Tantrauddannelsen erhvervsmæssigt i en eller anden sammenhæng.

Studiematerialer, f.eks. de tantrabøger vi har på pensum, kan også indgå i bruttolønsordningen.

Det er både lønmodtagere, men også personer i andre arbejdsmæssige forhold, der kan benytte sig af ordningen, f.eks. personer under afskedigelse, der på forhånd har aftalt muligheden.

Moms

Du kan også spare moms’en, hvis du/I kan dokumentere overfor Skat, at uddannelsen bruges / kommer til at blive brugt på den arbejdsplads, du har bruttolønsordningen hos, fordi så anses din uddannelse blot for at være en af virksomhedens driftsomkostninger, hvor momsen jo så bliver refunderet.

Hvordan foregår det?

Arbejdspladsen vil trække uddannelsens pris (med eller uden moms) fra i ens løn, fordelt i rater over hele uddannelsen. Så du betaler over din løn, før skat.

Reelt kommer uddannelsen til at være omkostningsfri for arbejdspladsen, og du kommer til at spare skatten og måske momsen.

Et regneeksempel, hvor du sparer både skat og moms, og køber uddannelsen med vores ratebetalingspris

Uddannelsens pris inkl moms30.900
Heraf moms, som arbejdsgiver får refunderet af Skat6.180
Uddannelsens pris eks moms, som du betaler over din bruttoløn24.720
Arbejdsgiver benytter sig f.eks. af vores ratebetaling (link) inkl. moms, men trækker beløbene eks. moms fra på din lønseddel / i din bruttoløn. Så din udgift “før skat” på lønsedlen bliver:Tilmeldingsgebyr på 3.995, 1 rate af 1.733,6 og 11 rater af 1.726,4
= 24.719 kr
Sparet skatca. 8.000
Så alt i alt koster uddannelsen digca. 16.500

Husk: Du skal aftale det med din arbejdsgiver, og også tage fat i Skat for at være helt sikker.

Selvstændige i eget firma
Måske kan selvstændige også gøre brug af bruttolønsordningen i eget firma. Det kan du undersøge.

En anden mulighed er, at trække uddannelsen fra i regnskabet som en driftsomkostning. Som vi forstår reglerne, er det sådan, at hvis der er tale om en uddannelse, der vedligeholder din eksisterende viden/indkomstgrundlag, kan du trække den fra. Det kunne være i det tilfælde, at du allerede bruger Tigerens Redes tantra i dit arbejde som terapeut f.eks.

Hvis uddannelsen giver dig nye kompetencer kan den derimod ikke trækkes fra. Tal med Skat og din revisor.

Lær os bedre at kende

Book et møde med os

Kom til infomøde

Det er gratis og du kan blive klogere på om uddannelsen er noget for dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev