Anne Sophie Jørgensen

Anne Sophie Jørgensen

Forfatter til flere populære bøger om tantra, blandt andet bestselleren: Den nye Tantra (Nyt Nordisk Forlag 2010). Som spirituel lærer underviser hun på meditationscenteret Tigerens Rede.

Anne Sophie skriver om TantraUddannelsen:

“I 2001 lancerede jeg tantra på Tigerens Rede, og i mange år efter var det en væsentlig del af min undervisning og et afgørende tema i mit forfatterskab. 

Tantraen kom som en bølge af fornyelse og inspiration til parforhold og kærlighedsliv. Det er en stor glæde at se de mange mennesker, der har taget tantra til sig og ladet sig inspirere til at skabe dynamiske parforhold med proces og kraft. 

Det er i dag ikke blevet lettere at være i parforhold og danne familie. Det er tværtimod noget, der volder frustration og smerte for rigtig mange. Så meget desto vigtigere er det, at de mange gode redskaber bliver tilgængelige for flere mennesker.

Tantraen tilbyder mange stærke redskaber og perspektiver til de udfordringer, som vi står overfor i vores samfund – både i famillielivet, men også i relationer mere generelt, på arbejdspladsen og i hele den måde, vi møder livet på.

På et tidspunkt overlod jeg min undervisning i tantra til nære elever. Og nu tager tantraen igen et spring med stiftelsen af TantraUddannelsen for Polaritet og Ligeværd. Det er et nyt og naturligt skridt som et tilbud til mennesker, der gerne vil udvide deres faglige kompetenceområde. Og som et stort tilbud om en personlig proces, der hjælper med at få fat i kraft og naturlige autoritet. Tantraen er ved at rulle ud i samfundet på et nyt professionelt plan.

Jeg er ikke i tvivl om, at denne uddannelse kommer til at gøre en stor forskel, både for de mennesker, som tager uddannelsen og de mennesker, som de efterfølgende kommer til at hjælpe.

De fem initiativtagere og undervisere på uddannelsen har i mange år fulgt min undervisning på Tigerens Rede. De har stor erfaring med tantra, både som undervisere, terapeuter og i deres personlige liv, og jeg kan derfor med glæde anbefale TantraUddannelsen og dens undervisere.”

Anne Sophie Jørgensen
2024

Tigerens Rede

Alle tantrauddannelsens undervisere har i mange år fulgt undervisning på Tigerens Rede, og det er denne store erfaringspulje, som uddannelsen ønsker at bringe længere ud. Det er i dag også dem, der står for tantraundervisningen på Tigerens Rede.

Tigerens Rede er et center for meditation og spirituel undervisning, der siden 1988 har ligget i byen Gedved lidt nord for Horsens. Stedet drives af Anne Sophie Jørgensen, der er stedets spirituelle lærer. Hun har udgivet en række bøger om spirituelle emner, heraf en del om tantra. 

Undervisningen på Tigerens Rede handler om, at mennesker får kontakt til deres essens /meditation og får den udfoldet i et velfungerende hverdagsliv. Det handler om at tage ansvar for det, man indeholder af både gode og svære ting, og om at komme ind i en spirituel proces med mulighed for transformere og forvandle hårdnakkede knaster i personligheden. 

Med tiden kan man opleve at komme dybere ind i meditation, om på den anden side af jeget og ind i avanceret meditation.

I 2001 blev tantra en central del af undervisningen på Tigerens Rede, og i årene efter blev fænomenet tantra udfoldet og beskrevet i Anne Sophies bøger og til hendes undervisning. Der blev gjort mange erfaringer med at styrke og berige parforholdet med tantra. Tantra styrker både den personlige og den spirituelle proces og er i det hele taget med til at skabe fundamentet for en god og nærende hverdag.

Tantra på Tigerens Rede handler om:

  • at få mere kraft i sin seksualitet og i sit parforhold
  • at forbinde sex med kærlighed og spiritualitet
  • at møde sin partner i krop, hjerte og sjæl
  • at lære seksualitetens transformerende egenskab at kende
  • at skabe proces i seksualitet og parforhold
  • at bevare lysten som en livgivende flod, man kan bade i
  • at komme dybere ned i det instinktive og møde sin partner herfra
  • at gå fra polarisering til polaritet
  • at gøre op med begrænsende kønsstereotyper og komme dybere ind i ens køn
  • at få redskaber til, hvordan jeg finder en partner, hvordan vi starter og udfolder relationen, og hvordan vi afslutter på en god måde, hvis det bliver nødvendigt.