Det vandrette og det lodrette

Uddannelsesmodul 3

Fra top til bund af energisystemet dannes der en lodret akse. Den strækker sig fra jordpunktets instinktive kræfter til essenspunktets spirituelle kvaliteter. At have kontakt til hele den lodrette akse er at have kontakt til din egen helhed.

Når du kender dig selv i både top og bund af energisystemet, har du fat i både din egen råstyrke og i din essens. Og så står du virkelig stærkt og godt i livet. Kontakt til den lodrette akse giver retning, perspektiv og beskyttelse.

Det er som rødderne på et træ, der suger næring op til træets udfoldede krone: når der er adgang til de dybe kræfter, vil der komme næring til toppen af energisystemet, til ånd og meditation. Træet er et godt billede på den lodrette akse.

Det lodrette er den naturlige tilstand

Det lodrette er egentlig den naturlige tilstand. Men fordi det meste i dag handler om mig selv og mit ego, kommer jeg til at glemme den lodrette tilstand. Og så er det let at fare vild og ud af en uheldig (vandret) tangent. Den vandrette akse er jegets akse.

Jeget er den del af bevidstheden, som omhandler min personlige identitet, mine tanker, meninger og emotioner. Jeget er et utroligt værdifuldt redskab, men er i disse år kommet ud af proportioner. Så meget, at vi tror, at jeget er hele bevidstheden og ikke kun en begrænset del.

Den vandrette akse skal også være der, for den handler om vores ageren ud i verden. Men den kommer let til at tage fokus, så vi glemmer vores egen helhed og de store områder, hvor jeget ikke kan komme: det instinktive og det meditative.

Jeget har brug for at blive relativeret af den lodrette akse, for det er i det lodrette, at vi finder næring, styrke og retning.

Seksualitetens kors

Det lodrette og det vandrette rummer en værdifuld forståelse af en god og samlet væren i verden. Det et godt redskab til at blive klogere på mange ting, fx meget at det, som spænder ben i mange parforhold: begær, behov, tænding, romantik, porno og meget mere.

Seksualitetens kors er en model, der samler det vandrette og lodrette og viser en vej ud af vanskelighederne.

Temaer på modul 3

  • Hvad kendetegner en lodret tilstand?
  • Hvordan finder jeg vejen fra vandret til lodret?
  • Hvad er seksualitetens kors, og hvordan kan det hjælpe mig?
  • Transformation af seksuelle vanskeligheder
  • At skelne mellem begær og behov
  • At sætte seksualiteten fri
  • At finde ind til en seksualitet, der mætter

Lær os bedre at kende

Book et møde med os

Kom til infomøde

Det er gratis og du kan blive klogere på om uddannelsen er noget for dig.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev